Procurorul Lilian Cociu a învățat azi ce înseamnă ”locuință” și ce presupune părăsirea acesteia. Andrei Baștovoi s-a întors de la Judecătoria sectorului centru unde i s-a prelungit arestul la domiciliu cu 30 de zile. Această hotărîre nu a satisfăcut cererea procurorului Lilian Cociu care a cerut pentru Baștovoi arest preventiv. Procurorul l-a acuzat pe Baștovoi că ar fi părăsit domiciliul pentru a oferi un interviu pentru Jurnal TV.

În timpul ședinței s-a constatat că procurorul Cociu nu știe ce înseamnă în termeni juridici locuința. Din punctul lui de vedere, Baștovoi nu are dreptul nici să iasă în curtea propriei case. Baștovoi a răspuns cu umor: ”Să înțeleg că de fiecare dată cînd ies după lemne de foc sau dau mîncare la cîine trebuie să cer aprobare de la procuratură?”

Procurorul și-a susținut cererea și printr-o plîngere a lui Veaceslav Glotov care s-a autodefinit drept ”martor” speriat de faptul că ”criminali precum Baștovoi apar la televizor”. Nu se știe în ce împrejurări Glotov s-a transformat din parte vătămată în ”martor”. Atît speculațiile în jurul noțiunii de locuință, cît și confuziile făcute în cazul lui Glotov, arată gradul de profesionalism cu care se administrează dosarul lui Baștovoi.

Judecătorul de asemenea a explicat decizia Curții de Apel pe înțelesul procurorului, specificînd că nimeni nu i-a luat lui Baștovoi dreptul de a-și apăra onoarea în presă sau de a comunica cu persoanele neimplicate în caz.

Solicitarea de a recurge la arest preventiv din partea procurorului vine la scurt timp după ce Jurnal TV a difuzat știrea că Baștovoi a dat în judecată Ascom Grup, solicitînd două milioane de lei despăgubire. În aceeași cererea avocatul a cerut sechestrarea sediului central al Ascom.

Reclame