Sediul central al Ascom Grup

Circa cinsprezece persoane din staff-ul lui Anatol Stati se află în aceste minute la sediul central al companiei Ascom pentru a-și cere salariile neplătite. Date fiind funcțiile înalte pe care le-au ocupat sau le ocupă încă în Ascom, datoriile salariale către fiecare dintre ei sînt de ordinul zecilor de mii de dolari americani.

Oamenii au așteptat luni de zile salariile ce li se cuvin prin contract. Văzînd că sînt amînați de pe o săptămînă pe alta, administrația invocînd motive ce nu au legătura cu codul muncii, s-a ajuns la demersuri categorice din partea angajaților.

Articolul 166, aliniatul 4 din codul muncii prevede că:  ”Întîrzierea nejustificată a plății salariilor sau neplata acestora poate determina obligarea angajatorului la plată de daune – interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului”.

Persoanele adunate în aceste clipe la sediul Ascom de pe strada Mateevici sînt gata să meargă pînă la capăt, deși au fost amenințați cu răfuieli chiar de către Anatol Stati. Dacă nu-și vor primi salariile, ei vor da în judecată compania Ascom Grup.

Surse din interiorul Ascom Grup susțin că Anatol Stati a întocmit o așa-zisă ”listă neagră” și o așa-zisă listă ”gri” pe care a hotărît să-i priveze de salarii și chiar să-i bage la pușcărie dacă nu vor da mărturii împotriva lui Andrei Baștovoi, fost vicepreședinte al Ascom Grup.

Reclame