Surse din interiorul companiei Ascom au anuntat incheierea auditului efectuat in Sudan de o companie de audit din Moldova. Operatiunea a fost comandata de administratia Ascom si avea drept scop colectarea de probe impotriva lui Andrei Bastovoi, fostul vicepresedinte al companiei si responsabil pentru proiectul Sudan. Acesta a fost acuzat si arestat pe 3 august curent pentru ca ar fi delapidat suma de 185.000 $. Auditul a fost cerut si de avocatii lui Bastovoi, avind in vedere ca acuzatorii nu au prezentat nici o proba pina acum, desi de la pronuntarea invinuirii au trecut mai bine de trei luni.

Rezultatele auditului au nemultumit administratia Ascom deoarece ele nu au confirmat neregulile anuntate. Andrei Bastovoi si fiul sau au fost arestati degeaba. In prealabil aceeasi situatie a fost prezentata intr-un raport al contabilului Ion Juganaru, arestat pentru ca nu a prezentat nici o invinuire impotriva lui Bastovoi.

Rezultatele auditului au fost asteptate si de cele citeva zeci de angajati si fosti angajati ai Ascom care au lucrat in Sudan si care nu si-au primit salariile. Majoritatea dintre ei au detinut functii inalte in Ascom, compania avind catre ei datorii salariale de ordinul zecilor de mii de dolari americani per persoana. Retinerea banilor s-a facut, in cazul acestora, pe motivul ca ar fi prejudiciat compania pe diferite cai, fapt nedovedit de auditul efectuat de curind. Printre angajatii carora Ascom le datoreaza bani se numara si Andrei Bastovoi.

Angajatii nedreptatiti afirma ca se vad siliti sa actioneze compania in judecata, in cazul in care administratia va continua sa nu-si respecte angajamentele contractuale. Daca acest lucru se va produce, compania Ascom s-ar putea trezi in viitorul apropiat cu zeci de procese deschise concomitent.

Vezi si Libertatea lui Baştovoi costă 700.000 $ ! Află cine i-a cerut banii

Anunțuri