Judecătoria sectorului Buiucani a dispus returnarea bunurilor ridicate în timpul percheziţiei efectuate după primul arest a lui Andrei Baştovoi. Procurorul Ion Ticu s-a arătat înfuriat de decizie, amenininţînd că va face recurs la Curtea de Apel, deşi hotărîrea este irevocabilă. 

Printre bunuri se numără telefoane, computere, cărţi de vizită, ştampile, usb-uri şi altele. Nici unul din bunurile ridicate nu s-a dovedit că ar avea vreo legătură cu cauza penală iniţiată de Procuratura Buiucani. De altfel, Procuratura nu a adus probe doveditoare în acuzarea lui Andrei Baştovoi şi a fiului său Valentin, motiv pentru care a fost depus un recurs prin care acuzatorii sînt traşi la răspundere penală pentru denunţ calomnios.

Totuşi hotărîrea judecătorească nu este lege şi pentru procurorul Ion Ticu. Acesta a refuzat să înapoieze bunurile şi s-a arătat înfuriat de hotărîre numind-o „ilegală”. Ion Ticu a ameninţat că va face recurs la Curtea de Apel, deşi hotărîrea este irevocabilă. Judecătorul Ion Morozan a fost nevoit să-l atenţioneze pe procurorul Ion Ticu asupra comportamentului său neadecvat, precizînd că în caz contrar va fi nevoit să-l acţioneze în judecată.

Vezi varianta HotNews.md

Anunțuri