Fostul vicepreşedinte al companiei Ascom Group, Andrei Baştovoi, rămâne în arest încă 15 zile. Judecătoria Buiucani a eliberat, la 5 august curent, un mandat de arest preventiv de 20 de zile pe numele acestuia.

Astăzi, 19 august, a avut loc o nouă şedinţă de judecată privind cazul ex-preşedintelui Ascom. După ce şedinţa de ieri a fost amânată, azi instanţa a respins solicitarea avocatului lui Baştovoi privind cercetarea în stare de libertate.

La şedinţă au fost prezenţi regizorul Victor Bucătaru, preşedintele asociaţiei „Parlamentul 90”, Petru Sandulache şi deputatul liberal Ion Hadârcă, care au dat garanţii personale pentru Baştovoi.

Menţionăm că potrivit art. 179, alin.1 al Codului de Procedură Penală, ” garanţia personală constă în angajamentul în scris pe care persoane demne de încredere şi-l iau în sensul că, prin autoritatea lor şi suma bănească depusă, garantează comportamentul respectiv al bănuitului, învinuitului, inculpatului, inclusiv respectarea ordinii publice şi prezentarea lui când va fi citat de organul de urmărire penală sau de instanţa de judecată, precum şi îndeplinirea altor obligaţii procesuale. Numărul garanţilor nu poate fi mai mic de 2 şi mai mare de 5″.

Amintim că fostul vicepreşedinte al companiei Ascom Group, Andrei Baştovoi, şi fiul acestuia Valentin au fost reţinuţi la 2 august 2011. Ei sunt suspectaţi ca ar fi prejudiciat firma cu 185 de mii de dolari.

publika.md

Anunțuri