Avocaţii vicepreşedintelui «Ascom Grup» doresc, ca dosarul clientului lor să fie examinat în baza documentelor originale. Procurorul spune, că originalele există. Astăzi instanţa urma să decidă ce e de făcut cu arestul lui Andrei Baştovoi, decizia nu a fost luată, deoarece nu a fost asigurată prezenţa inculpatului în sala de judecată.

Şi totuşi şedinţa de astăzi a judecătoriei a avut loc. Avocaţii lui Andrei Baştovoi au solicitat procuraturii să prezinte probe suplimentare, că acesta a furat bani de la companie şi i-a transferat în Moldova.

Între timp procurorul spune, că dosarul este examinat , aşa cum prevede legea, în baza documentelor originale. Mâine va fi examinată problema privind prelungirea cu încă 30 de zile arestului inculpatului. În schimb, avocaţii lui Andrei Baştovoi afirmă, că acesta trebuie eliberat. De asemenea ei propun două variante. Prima – Baştovoi este eliberat, însă judecătorul va avea posibilitatea în orice moment să facă legătură cu el. A doua variantă, Baştovoi este eliberat sub responsabilitatea unei personalităţi cunoscute. Apărarea a găsit deja un asemenea om. Membrul uniunii cineaştilor Victor Bucătaru s-a apropiat mult de Andrei Baştovoi prni intermediul Frontului Popular. În timpul activităţii acestei formaţiuni, ambii au plecat la Bucureşti după bani.

Victor Bucătaru, membru, uiniunea cineaştilor : – În calitate de şef al frontului popular i-au încredinţat câţiva saci cu bani. I-am propus să luăm bani pentru a lua masa. El a răspuns, că nu are dreptul.

Victor Bucătaru mai spune, că Baştovoi are mulţi prieteni în Moldova, însă aceştia nu au dorit să-l apere în acest caz. Vicepreşedintele companiei «Ascom Grup» Andrei Baştovoi şi feciorul său Valentin au fost arestaţi la începutul lunii august. Ei sunt suspectaţi , că au furat de la companie 185 de mii de dolari.

TV7.md

Anunțuri