ASCOM continuă arestările

Conflictul “ASCOM vs Baștovoi” prinde contur. Arestările Ascom-ului continuă cu înlăturarea unuia dintre cei mai importanți martori ai lui Baștovoi. Ieri, 8 august  a fost arestat contabilul Ascom Group, Ion Jugănaru. Acesta fiind întors din Sudan de 5 zile venise să prezinte niște documente legate de contabilitatea afacerii. Arestarea sa arată cu atît mai suspect ca fusese efectuată în timp ce Jugănaru a venit la oficiul ASCOM să prezinte documentele date. În așa mod compania ASCOM încearcă sa sperie pe oricine cine va încerca să demonstreze nevinovății domnului Baștovoi.

Jugănaru ar fi trebuit să pledeze ca martor în procesul Baștovoi, el fiind omul care cunoaște cel mai bine detaliile tranzacțiilor dintre Ascom Group și omul de afaceri sudanez (numele căruia este păstrat în anonimat în scopurile anchetei), căruia îi aparține suma de 185 mii de dolari, conform ultimilor informații dezvăluite și răspândite de blogul “Dreptate pentru Baștovoi”. Arestul acestuia este precedat de cel al lui Andrei Baștovoi și a fiului său Valentin la cererea președintelui Ascom Group, Anatol Stati. Amintim că aceștia sunt învinuiți de delapidarea sumei de 185 mii de dolari, acuzație care nu a fost probată, rămânând doar de domeniul zvonurilor.

Andrei Baștovoi a ocupat funcții cheie în companie încă de la fondarea ei, în 1994, prin urmare are o experiență de 17 ani care exclude jocuri atât de mici cu riscuri atât de mari.

Arestările sunt cu atât mai suspecte cu cât nu au fost precedate de o anchetă internă.

Anunțuri