Ex-vicepreşedintele “ASCOM Grup” a fost pus sub învinuire şi riscă până la 15 ani de închisoare

Fostul vicepreşedinte al Companiei Ascom Group, Andrei Baştovoi, a fost pus, joi, sub învinuire, după mai bine de două ore de audieri. El este acuzat de delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari, suma pagubei presupuse fiind de peste 185.000 de dolari. De aceeaşi infracţiune este învinuit şi fiul său, Valentin. Declaraţiile au fost făcute, pentru Publika TV, de avocatul familiei Baştovoi, Veaceslav Maximov.

„A fost pus sub învinuire, a rămas aceeaşi învinuire, i s-a înaintat ordonanţa. Domnul Baştovoi a dat explicaţii. Dânsul se consideră mai departe nevinovat şi a explicat careva detalii”, a explicat avocatul.

Andrei Baştovoi şi fiul său au fost reţinuţi, marţi, pentru 72 de ore. Aceştia şi-ar fi însuşit, ilegal, peste 185 de mii de dolari de la firma ASCOM Group, care aparţine miliardarului Anatol Stati. Vineri, 5 august, instanţa va decide dacă termenul de arest preventiv al celor doi va fi prelungit.

Baştovoi riscă între opt şi 15 ani de închisoare. În ultimii 10 ani, Andrei Baştovoi a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Companiei Ascom Group, dar acum câteva luni el a fost demis. Ascom Group este specializată în extracţia de petrol şi gaze, deţinând sonde în mai multe ţări din Africa şi Asia. Cifra de afaceri a Companiei este de aproximativ un miliard de dolari.

Anunțuri