Andrei Baştovoi şi fiul său rămân în arest

Instanţa de judecată a prelungit astăzi mandatul de arest pe numele fostului vicepreşedinte al companiei „Ascom Group”, Andrei Baştovoi, cu încă 20 de zile. Fiul său, Valentin Baştovoi, va rămâne în arest încă 30 de zile.

Ieri, Andrei Baştovoi şi Valentin Baştovoi au fost puşi sub învinuire pentru că ar fi prejudiciat compania cu 185.000 de dolari.

Procurorii au solicitat instanţei prelungirea mandatului de arest pe numele celor doi, pentru ca aceştia să nu poată influenţa mersul anchetei.Demersul procurorilor a fost examinat separat de doi judecători.

După pronunţarea deciziei, Andrei Baştovoi a calificat hotărârea judecăţii drept una incorectă. El susţine în continuare că este nevinovat şi spune că este vorba de o reglare de conturi în cadrul Ascom, acuzând că în spatele acestui dosar stă şeful securităţii companiei.

Unul dintre avocaţii celor doi, Constantin Tănase, a declarat că va ataca hotărârea de astăzi la Curtea de Apel. Avocatul cere ca ambii învinuiţi să fie cercetaţi în libertate sau în arest la domiciliu.

Anunțuri