Fostul vicepresedinte de la Ascom Group, Andrei Bastovoi, a fost audiat astazi timp de trei ore de catre procurori. El este acuzat ca a sustras din proprietatea familiei Stati mai bine de 185 de mii de dolari. Si fiul sau, cercetat pentru aceleasi acuzatii, a raspuns la intrebarile procurorilor.

Andrei Bastovoi a fost adus intr-o masina, iar fiul sau in alta. La intrare, fostul vicepresedinte de la Ascom-Group a evitat sa faca declaratii pentru presa. Fiul acestuia, insa, afirma ca acuzatiile care i se aduc sunt insinuari, fara a preciza cine sta in spatele lor.

Procurorii l-au audiat initial pe Andrei Bastovoi. Procedura a durat aproape 3 ore, timp in care fostul vicepresedinte a raspuns la intrebari. El este acuzat ca a sustras 185 de mii de dolari de la compania ce-i apartine lui Anatol Stati. Banii au fost transferati unei companii din Moldova, dintr-un cont deschis in Uganda.

La iesire, Andrei Bastovoi a fost asteptat de rude. Ulterior, el a fost escortat la comisariatul general de politie. Maine, procurorii decid daca vor cere mandate de arest preventiv pe numele celor doi. Andrei Bastovoi si fiul sau sunt cercetati pentru delapidarea averii straine in proportii deosebit de mari, fapt pentru care invinuitii risca pana la 15 ani de inchisoare. Dosarul a fost deschis dupa ce compania Ascom-Group s-a plans ca a fost furata. Ieri, avocatul celor doi a lasat sa se inteleaga ca in spatele acestor acuzatii ar sta seful securitatii de la Ascom-Group. Acest lucru, insa, a fost negat de reprezentantii companiei. Procurorii nu exclud ca ar putea fi audiat si proprietarul companiei, Anatol Stati.

Anunțuri