Dosarul impotriva vicepresedintelui Ascom-Grup si fiului sau este o incercare de defaimare. Afirmatia a fost facuta de avocatul celor doua persoane retinute. Andrei Bastovoi si fiul sau sunt acuzati ca au sustras 185 de mii de dolari de la compania Ascom-Grup.

Presupunerile au iesit la suprafata dupa ce avocatul a avut o intrevedere cu fostul vicepresedinte al companiei Ascom-Group si fiul acestuia, detinuti la comisariatul general de politie. Cei doi au fost retinuti ieri pentru 72 de ore si sunt acuzati ca au sustras 185 de mii de dolari din bugetul firmei.

Dosarul a fost intentat dupa ce compania milionarului Anatol Stati s-a plans ca a fost furata. Potrivit procurorilor, banii au fost transferati unei companii din Moldova dintr-un cont deschis intr-un oras din statul african Uganda.

Aseara, cativa politisti si procurori au efectuat o perchezitie in casa fostului vicepresedinte al Ascom-Group, Andrei Bastovoi.

Andrei Bastovoi si fiul sau sunt cercetati pentru delapidarea averii straine si risca pana la 15 ani de inchisoare. Cei doi pledeaza nevinovati. Potrivit reprezentantilor Ascom-Group, Andrei Bastovoi a fost demis din functia de vicepresedinte al companiei de mai bine de o luna. Fiul sau, care a fost manager la o filiala Ascom-Group din Uganda, a fost eliberat din functie acum o saptamana. Compania Ascom-Group a fost fondata in 1994 si se ocupa cu extragerea titeiului in Kazahstan, Turkmenistan si Sudan.

Anunțuri